Robert ska inte gifta sig!

 

Men det ska kronprinsessan. Aldrig har Sverige varit så delat i två läger, rojalister och republikaner. Kanske kärnkraften … 

Jag är republikan men jag är förtjust i kronprinsessan, som har potential att bli en Moder Svea, en landsmoder. Hon kommer att kunna bära statschefsämbetet med bravur. I hennes bruna ögon tindrar en stark personlighet som själv väljer vem hon vill gifta sig med och hur hon vill närma sig altaret.  Jag kände spontan beundran för dem båda, när kronprinsessan åkte till Afghanistan med sin pojkvän med nytransplanterad njure! Kronprinsessan kan nog utveckla statschefs rollen till något tidsenligt, vi får önska henne lycka till i den uppgiften. 

Hennes val av man, upplevs vara hjärtats val, val av kärlek och vänskap. Det fanns nog en hel del aspiranter runt Stureplan med noblare efternamn som blev dragna vid näsan av Ockelbokillen som är uppväxt i kedjehus och folkhögskoleutbildad på Värmdö. Hans kvalitéer verkar vara av en annan sort. 

Daniel  är numera utan efternamn eftersom ingen av kunglig börd / tillhörighet har efternamn utan tillhör ett ”hus”, vilket innebär att kronprinsessan också är efternamnslös men tillhör Bernadottes hus. Positivt med bröllop är att kunskaper om vår monarki och vår kungliga historia har lyfts fram och debatteras och analyserats, första gången på länge. 

För er som undrar, vem är vem: Robert och Daniel.

Republikaner, en länk  för er.

Och för er som aldrig får nog, rojalister i själ och hjärta, för er en egen länk.

Själv har jag lite annat för mig idag…..

Foto Emma Nilsson, SI satsning Svenska folkets bilder marknadsför Sverige

Kontakt :Cecilia.sundstrand@si.se www.sweden.se

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s