Presentation

Livet bara går och det kan hända att det inte går i repris. Jag vill leva i en värld och ett samhälle präglat av positivism, öppenhet och jämställdhet. Jag vill att mina barn och andras barn skall växa upp i ett samhälle där de har bästa möjlighet att förverkliga sig själva och ha känslan av att de behövs. Därför har jag valt att engagera mig politiskt.

Amie Kronblad, gymnasielärare, fil.mag, världsmedborgare hemmahörande i Värmdö  i Stockholms Skärgård, yrkesverksam i Stockholm och med hjärtat nästan överallt.

2015 flyttade jag hem till Värmdö från Tokyo. Under mina år i Tokyo arbetade jag med att stödja olika kvinnoorganisationer, NGO, som arbetar för ökat politiskt inflytande för kvinnor i Japan.
År 2012 blev jag invald i styreslen för SWEA Japan, först som vice ordförande men från år 2013 till 2015, som ordförande.
Jag har även suttit i styrelsen för SWEA region Asien under åren 2013-2015.
Jag har även varit huvudlärare på Swedish School of Tokyo och har haft en del undervisning på internationella skolor i Tokyo.
Jag har även läst och studerat japanska under min vistelse i Tokyo.

Politisk erfarenhet Valdes till Värmdö kommunfullmäktige för Folkpartiet 2010 via personval. Vice ordförande för Finansieringsnämnden för Utbildning/FNU/ i Värmdö Kommun 2010-2012.
Adjungerande i styrelsen för Liberala Kvinnor, Stockholm, 2011-2012.

Sedan våren 2016 ledamot i Näringslivsnämnden och vice ordförande i Vård och Omsorgsnämnden och Rådet för Funktionshindergruppen i Värmdö.

Min politiska varudeklaration

Feminism – tredelad föräldraförsäkring, jämställdhetsanalys på skattepengar i kommun och landsting,  ”Ja” till kvotering till offentliga bolagsstyrelseuppdrag (under en ingångstid), fri abort, jobba internationellt för att öka kvinnor och barns rättigheter.

Internationalism – för frihandel, för globalisering, för EMU, bistånd minst en 1 % av BNI, fri arbetskraftsinvandring, avskaffa handelshinder, för NATO-anslutning.

Miljö – för grön liberal ideologi, ekonomisk tillväxt krav för utveckling av miljöinnovationer, för vägtullar, för utbyggnad av vind och vattenkraft, för vattenbussar och ökad spårvägstrafik, ökat djurrättsskydd.

Humanism – mot ålderssegregation, för parboendegaranti, för integration, för invandring, stödjer sexköpslagen, homo, bi- och transpersoners lika rättigheter, satsa på ungdomspsykiatrin, barn och ungdomars hälsa i fokus, världens bästa skola = världens bästa chans för alla våra barn och ungdomar, för demokrati och tolerans.

Marknadsekonomi – ja tack!

Republik – ja tack!

Religionsfrihet – ja tack!

Därför är mitt parti Liberalerna!

4EBE2F32-BAD8-4129-B987-D0269AEBF8AA1.jpg

Annonser

6 reaktioner på ”Presentation

 1. Amie,

  Jag tycker du borde ha kortet på ”Kryssbar” synligt högst upp på ”Hem” det blir mer personligt då och du är ju ett starkt varumärke!

  /Lars

 2. Jag betecknar mig som socialliberal, och därför inte folkpartist, efter 50 år i partiet.
  Så kan det gå när fp tappat tråden, och när jag hållit fast vid den. Med bl a stark betoning av integritet (mot FRA-lagen, Ipred, datalagringsdirektiv o annat liknande!), för rättssäkerhet, frihet, kultur och kunskap, grundläggande medborgerliga och demokratiska rättigheter.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

  • Hej Lars
   Och tack för din kommentar. Jag känner respekt för din åsikt. Men jag
   hoppas och tror att man kan påverka inom partiet. Kanske är jag naiv men då vill jag
   vara det ett tag till.
   Hälsar Amie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s