Presentation

Jag vill leva och verka i en värld och ett samhälle präglat av positivism, öppenhet och jämställdhet. Jag vill att mina barn och andras barn skall växa upp i ett samhälle där de har bästa möjlighet att förverkliga sig själva och ha känslan av att de behövs. Därför har jag valt att engagera mig politiskt.

Amie Kronblad, gymnasielärare, fil.mag, världsmedborgare hemmahörande i Värmdö  i Stockholms Skärgård, yrkesverksam i Stockholm och med hjärtat nästan överallt.

År 2015 flyttade jag hem till Värmdö från Tokyo. Under mina år i Tokyo arbetade jag med att stödja olika kvinnoorganisationer, NGO, som arbetar för ökat politiskt inflytande för kvinnor i Japan.
År 2012 blev jag invald i styreslen för SWEA Japan, först som vice ordförande men från år 2013 till 2015, som ordförande.
Jag har även suttit i styrelsen för SWEA region Asien under åren 2013-2015.
Jag har även varit huvudlärare på Swedish School of Tokyo och har haft en del undervisning på internationella skolor i Tokyo.
Jag har även läst och studerat japanska under min vistelse i Tokyo.

Politisk erfarenhet Valdes till Värmdö kommunfullmäktige för Folkpartiet 2010 via personval. Vice ordförande för Finansieringsnämnden för Utbildning/FNU/ i Värmdö Kommun 2010-2012.
Adjungerande i styrelsen för Liberala Kvinnor, Stockholm, 2011-2012 samt 2017-2018.

Hösten 2015 blev jag nominerad till borgerlig vigselförrättare vilket är en ärofyllt och roligt uppdrag. Våren 2016 ledamot i Näringslivsnämnden och  i maj samma år fick jag uppdraget att representera Liberalerna i rollen som vice ordförande i Vård och Omsorgsnämnden och i Rådet för Funktionshinderfrågor i Värmdö.

Till valet 2018 fick jag plats på samtliga tre listor för Liberalerna, på riksdagslistan, på landstingslistan Stockholms Län och på Värmdös lista till kommunfullmäktige. Efter valet representerar jag Liberalerna i kommunfullmäktige på ordinarieplats, som ersättare i Regionfullmäktige. Dessutom har jag fått förtroendet att vara liberalernas kultur-och fritidspolitiska talesperson och vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden i Värmdö.

Min politiska varudeklaration

Feminism – syfte är att skapa ett samhälle där kön och genus aldrig begränsar eller krymper individen. Därför är jag som liberal för tredelad föräldraförsäkring. Tryggad fri abort, internationella satsningar för att öka och freda kvinnor och barns rättigheter. Ökade resurser och mer satsning på forskning gällande sexuellt våld. Arbeta för ökad trygghet för kvinnor och män i det offentliga rummet, utbyggd kameraövervakning vid behov. Motverka ålderssegregation av kvinnor.

 

Internationalism – där Sveriges plats i världen och världens plats i Sverige alltid är lika självklar. Därför är jag som liberal för frihandel, för globalisering, för EMU, bistånd minst en 1 % av BNI, mer avreglerad arbetskraftsinvandring, avskaffa handelshinder, för NATO-anslutning.

img_4355

Integration – invandring berikar Sverige och Sverige kan och ska ställa krav och ge rättigheter till de som vill leva och bidra till att göra Sverige till ett land som är gott och tryggt att leva i. Därför är jag som liberal för att införa inträdesjobb, sänka trösklarna in till den svenska arbetsmarknaden. Införandet av obligatorisk språkförskola för barn till nyanlända för att underlätta skolgången i svensk skola. Mer tid för nyanlända elever i skolan, karriärtjänster i utsatta områden. Snabbare och förbättrad validering av utländska yrkeskunskaper. Bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck. Inga pengar till föreningar som är motverkar integration och jämställdhet. Språk och samhällsprov vid ansökan om medborgarskap.

253a0803_1

Miljö – kräver skydd och en del undantag från marknadsekonomiska krafter, vilket kräver en balansgång för att skydda ägandets principer och för förverkligandet av grön liberal ideologi. Därför är jag som liberal för ekonomisk tillväxt, eftersom tillväxt i harmoni med jordens resurser är ett krav för att kunna utveckla kostsamma miljöinnovationer. Den biologiska mångfalden måste skyddas, våra gammelskogar måste värnas. Miljösituationen i våra hav och vattendrag är allvarlig på grund av utsläpp, övergödning och exploatering. Utsläppen måste minska till exempel genom en läckageskatt och de värdefullaste delarna skyddas som marina reservat. Fler insatser för att förhindra att plast och läkemedel sprids i våra vatten. Avskaffa och förbjud plastpåsar och plastkassar i daglig varuhandeln. Verka för bevarandet av vägtullar, för utbyggnad av vind och vattenkraft, för vattenbussar och ökad spårvägstrafik, ökat djurrättsskydd. För grön skatteväxling, dvs sänk skatten på arbete och höj klimat- och miljöbeskattning när det är möjligt.

Humanism – att försvara rätten för varje människas frihet att forma sitt eget liv. Därför är jag som liberal för parboendegaranti, för en fördjupad integration, för invandring, mot ålderssegregation, ett aktivt stöd för sexköpslagen, homo, bi- och transpersoners lika rättigheter, generös satsning på ungdomspsykiatrin, barn och ungdomars hälsa i fokus, världens bästa skola = världens bästa chans för alla våra barn och ungdomar, för demokrati och tolerans.

Marknadsekonomi – ja tack!

Republik – ja tack!

Religionsfrihet – ja tack!

Därför är mitt parti Liberalerna!

4EBE2F32-BAD8-4129-B987-D0269AEBF8AA1.jpg

Annons

6 reaktioner på ”Presentation

 1. Amie,

  Jag tycker du borde ha kortet på ”Kryssbar” synligt högst upp på ”Hem” det blir mer personligt då och du är ju ett starkt varumärke!

  /Lars

 2. Jag betecknar mig som socialliberal, och därför inte folkpartist, efter 50 år i partiet.
  Så kan det gå när fp tappat tråden, och när jag hållit fast vid den. Med bl a stark betoning av integritet (mot FRA-lagen, Ipred, datalagringsdirektiv o annat liknande!), för rättssäkerhet, frihet, kultur och kunskap, grundläggande medborgerliga och demokratiska rättigheter.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

  • Hej Lars
   Och tack för din kommentar. Jag känner respekt för din åsikt. Men jag
   hoppas och tror att man kan påverka inom partiet. Kanske är jag naiv men då vill jag
   vara det ett tag till.
   Hälsar Amie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s