Längtan efter Gummväldet

Det är alltid lättare att följa strömmen än att simma emot den. Men det är ett val – och inte något förutbestämt.

Hanne Kjöller DN debatt den 12 januari 2011

Dags att börja simma, mot strömmen, finns inget alternativ men ibland behöver man pusta ut…

Efter en lång simtur i verklighetens hav, kom jag hem sent i måndagskväll efter en lång arbetsdag och ett sent partimöte, och slog mig ner i TV-soffan och njöt av en inspelning av sista delen av Drottningoffret. Om ni inte har sett den kolla in den på SVT play, huvudrollen spelas av fantastiska Suzanne Reuter. Trots seriens sågning i medierna, iaf ganska tuff kritik, är dramaserien sevärd. Den är dock inte trovärdig, inte på något sätt, till exempelt språkligt, läs Fokus inlägg. Dramaserien gestaltar nära systerskap i maktens korridorer, kvinnor som klättrar på varandras axlar, bjuder varandra på makt.

Många unga kvinnor vill inte kalla sig feminister, låter för argt, och för krävande. Samtidigt tycker jag att jag märker det är mer förakt för de ”kvinnliga” värdena, det så kallade mjuka värdena(!?) I många mammabloggar så beskrivs barn som belastning, ”det heter ju föräldraledighet, varför är man aldrig ledig!” Människor, och många kvinnor låter bittra och gnälliga. Fler skulle nog behöva dela mer för att känna glädje och stöd  i föräldraskapet.

Jag sitter i TV-soffan och pustar och försvinner bort. Alla behöver få drömma och fantasiera. Och dramaserien  Drottningoffret är alla feministers våta dröm!

Dags för fler kompetenta kvinnor i maktens korridorer. I mitt parti finns många fantastiska kvinnor att välja på, till exempel vår Europaminister Birgitta Ohlsson. Men även Barbro Westerholm, Cecila Wikström , Birgitta Rydberg, Cecilia Malmström och Anna Starbrink för att nämna några, och det finns fler! Men jag vill ha mer – och fler på ledande positioner!

Kom ihåg vad Madeleine Albright sa; ”There’s a special place in hell for women who don’t help each other.”

Mrs Albright, Queen bitch of Foreign Policy.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s