Mot rasism och främlingsfientlighet!

Läs gärna Mikal Trolin SVD idag/21 augusti/ Brännpunkt, läsvärd och jag håller med honom i en hel del punkter dock inte alla. Men han tar upp något viktigt. Hur vill FP tona fram i medierna? Jan Björklunds utspel om att tillåta rektorer förbjuda burka och niqab i klassrummet handlade om ett ärende i DO som har dragit ut på tiden (ett och ett halvt år) där Lotta Edholm/Stockholms skolborgarråd/ bad om riktlinjer för hur hon ska agera i frågan med burka på barnskötarutbildning på Åsö Vx gymnasium.  Men utspelet har lett in FP i en återvändsgränd..

Jag tycker det känns olustigt när partiledare Björklund väljer att problematisera och misstänkliggöra invandrare och inte samtidigt prata om allt det positiva invandring har bidragit till i Sverige. FP är faktiskt ett parti som är för ökad invandring och för fri arbetskraftsinvandring. Invandring är inte ett probelm. Segragation, utanförskap och arbetslöshet är ett problem.

 Språktest är en annan het potatis. Är det ytterligare ett exempel på kravliberalismen som ger en intryck av en ”von oben” attityd  eller är det ett sätt att motverka integration och utanförskap?

Undersökningar tyder på att hyggliga kunskaper i landets språk ökar chansen att få jobb med upp till 24 procent. De med goda kunskaper i svenska får oftare anställning än de som har lägst kunskaper/skriver riksdagsledamöterna Gulan Avci (FP) och Nina Larsson (FP).

Fiskar FP i ”grumliga vatten” eller i ”bergsklara sjöar”?

Hmm..

”Whenever we feel that we are definitely right, so much so that we refuse to open up to anything or anybody else, right there we are wrong.”

Ajahn Chah

Nu ska jag demonstrera mot främlingsfientlighet och rasism utanför Willys i Gustavsberg, med partisekreterare Ullhagen, nu är det färdig fiskat!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s