Varför kandiderar jag till riksdagslistan?

Jag har bestämt mig för att kandidera till provvalet för riksdagen för liberalerna.
Anledningen att jag har valt liberalerna till mitt parti är att det är ett parti som sätter individen före klass, etnicitet, kön, religion och ursprung.
Liberalerna är det parti som lyfter kunskap, prioriterar skolan och lärandet, på riktigt. Vi pratar om fysisk trygghet, trygghet på gator och torg och trygghet från förtryck.
Ytterligare en anledning att välja liberalerna är vår syn på ekonomisk tillväxt för att kunna garantera välfärd och miljöteknologiska förbättringar. En stark tillväxtmotor i samhällsekonomin behövs för att kunna ställa om till miljövänliga lösningar.

Även människors möjligheter att förverkliga sig själva och sina drömmar ökar när den ekonomiska tillväxttakten ökar.

Europeiska samarbetet är av största vikt för fred och tillväxt, Sverige är en del av EU. Vår röst behövs i EU och vi behöver EU. Inom EU familjen kan vi skapa en humanare flyktingpolitik,  vassare miljöpolitik och bekämpa brottslighet. I våra olikheter inom EU familjen finns styrkan att möta globaliseringens utmaningar och garantera fred och ekonomisk tillväxt för fler. Svaren på många frågor och utmaningar finns i ett fördjupat EU samarbete.
Sverige behöver nytänkande, tillit och medmänsklighet för att klara av framtidens utmaningar. Inom välfärd och utbildning behöver vi reformer och innovation för att förbättra och för att bevara välfärden in i 2020. Sverige ska inte få glida isär. Tillsammans blir vi starkare. Vi behöver satsa på infrastruktur, vi behöver ta ett statligt ansvar över grundskolan, vi behöver se över och förbättra lärlingssystemet, vi behöver fler i jobb och vi behöver fler riktiga jobb Sverige. Där det finns arbete måste det finnas bostäder som är överkomliga i pris. Vi politiker måste ta ansvar för att bostäder byggs, reformera bostadspolitiken, det brådskar.

Slutligen, vi politiker måste våga ta obekväma beslut, annars är vi populister och inte realister.

Skatt in välfärd ut.

Sveriges välfärdssystem utgår ifrån att vi föds, betalar skatt och dör i Sverige. Idag är mer än 15% av vår befolkning född utanför Sverige. Människor kommer att flytta mer mellan länder, världen blir mer global, vilket ställer krav på att vi ser över våra transfereringssystem och anpassar vår välfärd till nya möjligheter och utmaningar. Utan arbete, ingen skatt, utan skatt, ingen välfärd

Till exempel, maxtaxan måste höjas från dagens 1362 per barn, förskolan måste tillföras mer resurser, vi måste våga ompröva våra satsningar och reformer och bygga dessa på vår befintliga befolkning. Vår befolkning växer och förändras demografiskt, vi måste se var behoven av insatser är störst och ger mest effekt.

Vår skattepolitik får inte vara tillväxthämmande utan stimulera till arbete och innovation. Politik handlar i slutändan inte om att lova mest utan om att våga prioritera, våga göra val. Dags att reformera välfärden, värna de svagaste .amie_lib

Vill du nå mig med dina frågor? Mejla till  amie.kronblad@liberalerna.se

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s