Tunnelbana till Nacka

Jag sitter på Folkpartiets Förbundsårsmöte i Bonnierhuset. Förslaget med utbyggnad av tunnelbana till Nacka väcker rungande bifall. Men det skämtas en hel del om att utbyggnaden har tagit 50 år! Men samtidigt är debatten väldigt fokuserad på innerstan. Vi i Värmdö växer snabbast i länet. Vi behöver garantier att våra bussar fortsätter att gå till Slussen eller till den nya busscentralen vid Danvikstull. Och att direktbussar inte minskar i antal.
Tunnelbana till Nacka kommer bli den djupaste under jorden, ca 56 meter. Idag är Östermalmstorg den djupaste på 48 meter. Att bygga en bergtunnel med den teknik som finns att tillgå i nuläget innebär en kostnad på 11 miljarder. Det är en stor investering men viktig och det är rätt prioriterat. Birgitta Rydberg, landstingsråd för FP säger i talarstolen att tunnelbana kan rulla till Nacka Forum år 2022!

Annons

En reaktion på ”Tunnelbana till Nacka

  1. Pingback: T-bana till Nacka kan försämra kommunikationer till Henriksdalshamnen, Henriksdalsberget & Saltsjöqvarn | Nyheter från Västra Sicklaön – Konstantin C Irina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s