Bokbål och fackpampar

Grattis Socialdemokrater till en kunnig, kompetent och respektingivande partiledare. Herr Löfven ger intryck av att vara en lagspelare, vilket jag tror att ni behöver. Samt han utstrålar respekt genom att inte yttra sig i frågor som han inte är inläst på. Carl B  Hamiltons (FP) kommentar vid utnämningen var: ”lika tråkigt påläst och kompetent som Fredrik Reinfeldt”, en konstig kommentar av Herrr Hamilton. Herr Hamilton himself, brukar utmärka sig genom att vara både påläst och..lite tråkig. Nåja, hellre tråkig och påläst, än okunnig och rolig, vilket var intrycket av Herr Juholt.

Däremot är ett problem att Herr Löfven inte är folkvald. VU i S försöker påverka riksdagen att ändra riksdagsordningen, för att Herr Löfven skall kunna delta i partiledardebatter i riksdagen. Pinsamt.

Dessutom tycker jag att det är ofräscht av Socialdemokraterna att år 2012 välja en fackpamp. Men som sagt – all respekt för Herr Löfvens kompetens och person. Jag vill bara inte tillbaka till fackpamparnas Sverige, a 1970!

På tal om kompetens. Ibland ska man som politiker vara tyst och lyssna på vad lokala skolpolitiker och pedagoger tänker och säger, innan man dömer ut dem som idioter. Jag tänker på min egen – ibland lite väl – kategoriska partiledare. Herrr Björklund har en poäng i sin kritik av Sollentunas skolpolitiker, länk, man bör tänka till innan man ordnar bokbål framför lågstadieskolorna och sjunger Herr Jobs lov. Alla barns kompetenser måste utvecklas i unga år; digitala, sociala, finmotoriska, kreativa. En god vän till mig är lärare på hårfriörsprogrammet och hon bekymrar sig över tonåringarnas brist på finmotorik, många av dem har problem att hantera en sax. Jag tycker att man alldeles för sällan talar om vikten av duktiga hantverkare och dess betydels för samhället, mycket fokus ligger på våra akamdemiker. Vi borde kunna ha en skola i Sverige där det finns plats för pluralism. En skolan som kan utbilda akademiker, konstnärer (satsa mer på estetiska ämnen) och hantverkare. Med en sådan bredd i vårt skolväsende skulle flera uppleva sig som vinnare.

Skolans sociala roll måste understrykas. En femtonårig pojke skrev en insändare i DN, där han redogjorde för baksidorna över att alla elever har varsin laptop. När internet låg nere på skolan under två dagar fylldes pingisrummet och han fick många nya kamrater under dessa två dagar.

Idag kan man se klungor av barn på skolgårdarna runt sina smartphones istället för att leka med varandra. Fostra vi användare till den digitala tekniken istället för tekniker som ska skapa den framtida digitala utvecklingen?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s