Boende

I Kommunfullmäktige igårkväll, den 25/1, debatteras Värmdökoalitionens strategi för boendeplanering i kommunen. Socialdemokraterna i Värmdö har lagt en motion – i november 2011- angående att öka produktionen av hyresrätter. Motionen bygger till stort på deras valprogram 2010.
Jag tycker att vi behöver bygga fler hyresbostäder i vår kommun.
Men jag vill inte ha baracker, eller paviljonger. Eller bostäder för unga. Däremot billiga hyresrätter. Man kan behöva hyresbostäder vid olika skeende i livet. Första bostaden, skilsmässa, plus en massa andra anledningar! Jag kommer ihåg glädjen över min första egna hyresrätt. Vår lilla familj, med förstfödda sonen, 13 månader precis fyllda, flyttade in i Södra Stationsområdet, i en nybyggd tvårummare, lyckan var stor!
Jag tycker att vi ska fundera på hur, och när vi ska sätta igång att bygga. Detaljplaner finns.
Och jag är trygg i att Kommunstyrelsen kommer att ta initiativ och börja bygga hyresrätter i vår kommun.
Men processerna tar tid om de ska mala igenom de riktiga demokratiska kvarnarna. Att bygga hyresområden för en viss kategori känns främmande och kommer att spe på segregation. Att blanda områden är betydligt bättre, med hyresrätt och bostadsrätt. En del av förslagen i Socialdemokraternas motion är tydligen redan prövande och har fallit på grund av naturskyddsområden och allmän opinion emot av närboende.
Men ibland tycker jag att man ska lyssna på oppositionen, låta sig inspireras, även om mycket är retorik finns det en del bra och tänkvärda förslag som bör beaktas. Låt oss hoppas att Kommunstyrelse beaktar socialdemokraternas motion när den kommer upp. Att konstant säga nej till förslag från oppositionen känns – kontraproduktivt. Jag tycker alltid man kan lyssna…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s