Den tjugoandra i sjunde

I rådande stund pågår en manifestation för offer och överlevande från terroristattacken i Norge vid Sergelstorg. Manifestationen är initierad av SSU. Jag skulle gärna deltagit om jag hade haft möjlighet. Jag tänker även på LUF, FP:s ungdomsförbund som just nu har rikskongress – jag tror att händelsen i vårt grannland lägger sordin på deras möte.

Kommer brottet rubriceras som terrorbrott eller brott mot mänskligheten? Det skiljer nio år dem emellan. Terror kan ge 21 år i fängelse och brott mot mänskligheten 30 år.

Är han psykiskt frisk eller sjuk? Det får nog överlåtas till experter.

Men hatet och konspirationsteorier är synliga för blotta ögat. Den konspiration det handlar om är det muslimska maktövertagandet i Europa. Och den vita kristna (manliga) befolkningens utdöende…
I en kolumn i ”Europe’s Homegrown Terrorists” i The Nation påpekar Gary Younge att muslimerna i Norge uppgår till kanske tre procent av befolkning. ”Black Americans have a greater prescence in Alaska”. Han säger vidare att terrorbrott i Europa i allmänhet begås av separatister. Mellan åren 2006-2008 stod islamisterna för fyra procent av terrorbrotten. Siffrorna får Younge från Europol och min källa är Åbo underrättelser, den finlandssvenska dagstidningen.

Vi har sett kristna neokonservativa terrorister tidigare, tyvärr. Utmärkande för många terrorister är en idealistisk och romantiserad historiesyn. Bitvis ganska barnslig och akademisk omogen syn på historien. Och i ideologin ingår ofta inslag av hyllningar av nationella särdrag.

Någonting som förenar islamitiska och neokonservativa terrorister är att man hatar feminister – och deras samhällsstörtande idéer, suck!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s