Internetpsykiatri

Birgitta Rydberg, folkpartistiskt landstingsråd, skriver på sin blogg om satsningar och utvecklandet av Internetpsykiatri, som mottog priset Guldskalpellen 2011. Motivering till priset var för innovativ IT-utveckling. Sedan 2007 har tusentals invånare i Stockholms län men även övriga Sverige kunnat få hjälp med KBT-terapi genom internetpsykiatri.se. De som behöver annat stöd kan slussas vidare till den psykiatriska vården, läs vidare på Birgittas blogg här!

I klippet nedan ger hon sin bild av processen som är på gång. Jag tycker det är en fantastisk utveckling och jag är positiv till att ingen remiss behövs utan att för att få tillgång till behandling av depression eller paniksyndrom måste man vara minst 18 år samt vara bosatt inom Stockholm läns landsting. Man kan själv anmäla sig via internet genom www.minavardkontakter.se.

Läs om Internetbehandling i Svenska Dagbladet

 Läs om hälsoångestbehandlingen i Expressen

LÄS MER I Dagens Medicin

Här ett ytterligare ett klipp från TV 4 där doktor Erik Hedman med patient berättar om social fobi och hur behandling via KBT via internet fungerar utifrån ett patientperspektiv och läkarperspektiv. (Obs lite reklam först.. stå ut mycket intressant reportage)

Se psykolog Erik Hedman på TV4 om internetbehandling för social fobi.

Annons

En reaktion på ”Internetpsykiatri

  1. Pingback: Internetpsykiatri prisad | Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s