Philosophy according to Angry Birds!

Här hittar du artikeln som inspirerade mig. Jag har letat efter en karriär och ledarskapsfilosofi som jag känner mig bekväm i som kan leda mig i mitt politiska arbete, nu har jag hittat den – Angry Birds!

1. Du måste spela spelet om du vill förstå hur det fungerar
Det enda sättet att klara en ny nivå i Angry Birds är genom att spela. Lär dig reglerna, lär dig hur man gör mål och kör!
2. Människor lyckas bäst när man ser deras unika talang

Varje fågel i Angry Birds besitter en rad unika talanger. Du har dina talanger och jag har mina, det är vår unikhet som utgör styrkan och tillgången i laget. Sudda inte ut varandras olikheter – komplettera varandra!
3. Du kan inte ta igen en riktigt dålig start
Det är bättre att starta om från början. Ibland kommer man in från helt fel håll, ge upp..börja om – sudda ut…
4. Olika problem kräver olika specialister
Rovios speldesigners byggde Angry Birds-miljön inspirerade av verkliga element som moln, trä och glastrianglar. Styrkan i flocken är mångfalden av kunskaper, ibland måste du ha vissa kunskaper för att tydligt se vad som har gått fel.

5. Släpp bomben på målet
Angry Birds har sina egna fysiska lagar men den praktiska konsekvensen är fortfarande densamma: om du släpper en bomb för långt bort, eller i ett område som är skyddat, kommer du inte att träffa målet. Ge dig på rätt saker – vad är det egentliga problemet? Viktigt med en grundlig nulägesanalys. Vissa saker är heliga, don´t go there!
6. Långsamma förbättringar och stora genombrott

Att få höga poäng i Angry Birds är svårt. Majoriteten av de gånger du klarar en bana kommer dina poäng att vara sämre än ditt rekord, och många gånger klarar du inte banan alls. De flesta förändringslopp har karaktären av maratonlopp inte sprinterlopp. Ligg i innerfilen och mal!
7. Att du klarat en uppgift betyder inte att du klarar alla
Att du är bra på en del av något innebär inte att du bemästrar alla områden. Snarare tvärtom – vet din begränsning och ta hjälp av andras förmågor och erfarenheter.
8. Du kan aldrig göra samma sak på exakt samma sätt
Även om du gör exakt samma sak på exakt samma sätt så kommer du förmodligen inte att nå samma resultat. Kallas att fastna i samma gamla hjulspår, sker ingen utveckling.
9. För att nå vissa mål behövs fler fåglar
Vissa banor i Angry Birds kan man klara genom att använda en fågel på ett effektivt sätt. Andra banor kräver alla fåglar du har tillgång till. Försök att få en and att göra nattliga räder för att fånga sorkar från 1000 meters höjd – kört. Försök att få en örn att plocka upp vassen från sjöns botten – kört. Lär och känna ditt rätta element – och flyg!

10. Det finns mer än ett sätt att vinna
En loop eller ett rakt skott? Börja bakifrån och sluta där framme…. Vägarna är olika men målet detsamma.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s