Nu känner man igen S!

Allvarligt, socialdemokraterna har ju låtit som folkpartister. Jan Björklund sa att han skulle kunna tänka sig att rösta på Mona Sahlin. Han var dessutom den enda som hade tårar i öronen när hon avgick…

Nu känner man igen Socialdemokraterna. Mannen som höll i yxan när Mona Sahlin rök fick ta över rodret. Experiment med kvinnor i ledande befattning har man ju provat på och det var väl sådär.

Carin Jämtin blir ny pressekreterare, varför blev det inte tvärtom?

Lena Sommerstad har varit populär, och en spontan grupp har uppstått som stöd för henne ”Lena 4 president”. Lena har ett vasst intellekt och jag läste hennes avhandling ”Från mejerska till mejerist: en studie av mejeriyrkets maskuliniseringsprocess – 1992” under min universitetstid, den ingick som kurslitteratur, och jag referar och använder bitar av studien i undervisningen. Hon uttrycker spontan glädje över valberedningens beslut.  Lena Sommerstad känns också klassisk sosse, eller ”gammel sosse” mycket sjuttiotal över henne.

Det är de reaktionära socialdemokraterna som har vunnit kampen.

I P1 imorse ondgjorde sig Ursula Berge, socialdemokratisk samhällsdebattör över att Melodifestivalen gick i  en Public Service kanal. Public Service är till för ”demokratiska samhällstrukturer” och seriös journalistik.

Det här måste vara bra för Folkpartiet! Plötsligt har vi bara ett modernt socialliberalt välfärdsparti som är villiga att ta aktiv del i internationella sammanhang och möter människor i olika skeden i livet.

Tack Berit Adnor!

Annons

En reaktion på ”Nu känner man igen S!

  1. Jag tycker att ordningen verkar vara på väg att återställas i Sveriges politiska landskap.

    Det är faktiskt bra!

    Bland annat minskar det risken för att ett, två eller tre av allianspartierna hamnar under fyra-procentsspärren i nästa val.

    En vitaliserad politisk debatt har vi också fått uppleva redan nu, tack vare Sverigedemokraternas inträde i riksdagen. Mycket talar för att Socialdemokratin nu kommer att mobilisera medlemmar och gräsrötter istället för PR-firmor. Det bådar gott för vårt samhälle.

    Visst, jag erkänner att Lena Sommestad hade varit ett bättre alternativ på många sätt. Inte minst tror jag att hon hade haft mycket bättre möjligheter att representera Sverige internationellt. Men ännu viktigare är att det svenska politiska etablissemanget har förlorat kontakten med den akademiska världen, och på den punkten hade Sommestad som S-ledare och potentiell statsministerkandidat kunnat påskynda ett nödvändigt återknytande av kontakterna mellan forskning, högre undervisning, partier, debatt, departement och regeringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s