Asfaltsläggare och Ätstörningsvård

Det här är en politikervecka. På måndag var det förberedelser till Kommunfullmäktige/KF i Värmdö Majoriteten, FP+MP+M+KD, Värmdökoalitionen. På tisdag var det presidiemöte – vårt första i FNU=Finansieringsnämnden för Utbildning. Vårt presidium består av Ordförande, vice Ordförande (moi) och andra vice Ordförande. Vår politiska beteckning är M;FP och S. Vi är tre ovanligt kloka kvinnor. Hängivna vår uppgift. Till yrket, sjuksköterska, gymnasielärare och heltidspolitiker. Tillsammans tror jag vi har nio eller tio barn, som har gått eller går i barnomsorg och skola i vår kommun.

Dessutom hade vi tre duktiga tjänstemän vid vår sida.

Vi har stora utmaningar framför oss.

På onsdagskväll (igår) var det Kommunfullmäktige. Jag fick svara på en av delfrågorna, i en interpellation angående införandet av LGR11. Interpellationen var intressant och väl ställd. Den ökade mina kunskaper om LGR11 och implementering av densamma i våra skolor. Jag börjar mer och mer förstå vikten av en bra opposition! ”Keep us on our toes!”

Men det behövs asfalt, i-och-för-sig-tyst(!), parkeringsplatser och vägar, för att få igång diskussionerna i KF; för att citera min koalitionskamrat Max Ljungberg, MP.

File:AF-asphalt-laying-machine.jpg

 Det är tyvärr sant. Och lite trist.. och lite gubbigt.

Någon som aldrig är trist, och aldrig gubbig är Birgitta Rydberg, folkpartistiskt landstingsråd.

Birgitta Rydberg är ansvarig för Psykiatrin och missbruksvården i Stockholms Läns Landsting. I år utökas budget med 166 mkr. Drygt hälften av pengarna går till satsningar på förbättrad tillgänglighet, bl.a. för neuropsykiatriska utredningar och ätstörningsvård.

I min personvalskampanj för landstingsfullmäktige så drev jag satsningar på ätstörningsvården och vårdungdomspsykiatrin.  Satsningen innebär att väntetiderna i psykiatrin ska hållas nere. Vilket är extremt viktigt när det gäller unga med psykisk ohälsa och i behov av diagnos.

Mycket bra satsningar! Rätt prioriterade områden; unga och unga kvinnor, och snabbare och bättre utredningar.

Folkpartiet sätter sin prägel på Landstinget, känns tryggt!

– FAKTA: PSYKIATRINS BUDGET 2011

Psykiatrin i Stockholms län beräknas kosta knappt 5 miljarder (4.960 mkr) år 2011. Budgetramen utökas med 166 miljoner kronor. 85 mkr går till riktade satsningar på förbättrad tillgänglighet: 62 mkr för vårdgarantin och fler neuropsykiatriska utredningar, 13 mkr för helårseffekt av tidigare beslutade satsningar på slutenvård och mellanvård, samt 10 mkr mer vård och metodutveckling för ätstörningsvården. Därutöver ska slutenvården i vuxenpsykiatrin utvecklas för 23 mkr. Budgeten för psykiatrin och hälso- och sjukvården antas av hälso- och sjukvårdsnämnden den 27 januari (igår).


Under strecket… i helgen blir det förtroendemannahelg, politikerhelg i dagarna två i Värmdö kommun. Skall bli spännande. Kanske rapporterar jag om detta, eller inte.. Beror på hur intressant det blir;=))

File:Oldmeninnewcars.jpg

Annons

En reaktion på ”Asfaltsläggare och Ätstörningsvård

  1. Pingback: 166 nya psykiatrimiljoner | Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s