Bästa inlägget om Afghanistan

Källa wikipedia/sökord Afghanistan/ Bilden föreställer Afghanistan som buffertzon i det storpolitiska spelet. Karikatyr som föreställer Shir Ali Khan med «vännerna» Storbritannien och Ryssland (1878).

I P1 intervjuades Percy Barnevik (torsdagen den 21 oktober) om sina insatser i Afghanistan via sin organisation ”Hand in Hand” som jag har skrivit om i tidigare inlägg. Barnevik skapar 2 miljoner arbete genom mikrolån till kvinnor på Afghanistans landsbygd. Hans bild av landet och situationen var det mest kunniga, insatta och nyanserade som jag har tagit del av. Reportern på P1 framstod som ganska plumb och okunnig.

Upplever ofta att bilden i svensk media är en och samma, brist på komplexitet, ovilja att låta människor med olika expertiser och åsikter komma fram vilket omöjliggör möjligheter till nyanser och egna reflektioner.

Samtidigt finns det i svenska media en ganska ruffig och respektlös ton mot människor som är direkt osmaklig. Man kan vara en tuff granskande politiker utan att vara bufflig. Uppskattade BBC World och NBC på hotellrummet förra veckan. Kändes platt att komma hem till vår nyhetsbevakning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s