Människohandel

 Idag skriver EU Kommissionär Cecilia Malmström om människohandel. Sedan filmen ”Lilja forever” som lyfte upp sextrafficking i Europa har det varit ganska tyst i frågan. Därför var det efterlängtat att lyfta upp och fram ämnet. Läs mer här! Och för er som inte orkar det viktigaste följer här:

Om vi ska lyckas komma åt de som ägnar sig åt att försörja sig på andra människors liv och lidande så tror jag att vi måste slå till där det gör mest ont: pengarna. Vi måste med gemensamma medel se till att de finansiella tillgångar som beslagtas när polisen spränger traffickingligor i Europa inte efter en tid återigen hamnar i brottslingarnas fickor, vilket allt för ofta är fallet idag. Senare i höst kommer jag att lägga fram förslag om just detta, hur vi skadar den gränsöverskridande organiserade brottsligheten genom att gå på pengarna. Så fortsättning följer. Och vi får aldrig ge upp kampen mot människohandel./Cecilia Malmström SVD den 18 oktober/

EU Kommisionär Malmström föreslår ett bredare angreppssätt för att bättre förebygga brotten, åtala gärningsmännen och skydda offren. Vilket bara går att lösa genom att samarbeta inom gränspolis, polis och rättsliga myndigheter. Dessa instanser måste bli mycket bättre på att dela information och kommunicera. Om brottslingarna går över gränserna måste poliserna och rättsliga myndigheter kunna följa efter.  Gränsöverskridande brott kräver tillgång till gränsöverskridande polis.  Annars blir det de kriminella som blir bäst på att ”jobba över gränserna” och inte rättsväsendet och polismyndigheterna!

Go Cecilia!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s