Superstolt folkpartist

Är jag idag. Folkpartiet behåller fyra statsråd i alliansregeringen. Vi behåller också samma ansvarsområden som tidigare.  Vice statsminister och utbildningsminister och  direkta ansvaret för utbildningsdepartementet; skola, gymnasium, högskola och forskning blir Jan Björklund.
Integrations- och jämställdhetsdepartementet avvecklas. Nyamko Sabuni kvarstår som jämställdhetsminister, hon blir också biträdande utbildningsminister och statsråd i utbildningsdepartementet. Hon har ansvaret för tre enheter i utbildningsdepartementet; jämställdhetsenheten, ungdomspolitiska enheten samt vuxenutbildnings- och studiemedelsenheten. Vilket innebär bland annat ansvar för all komvux, yrkesvux, svenskundervisning för invandrare och yrkeshögskolan.
Nyamko Sabuni ska även ha ansvar för integrationsfrågor inom skolväsendet vilket handlar  om att lyfta skolorna i våra invandrartäta utanförskapsområden. Birgitta Ohlsson kvarstår som EU-minister. Men hon får även ansvar för konsumentpolitik och demokratifrågor. Erik Ullenhag tillträder i dag som integrationsminister. Han blir statsråd i arbetsmarknadsdepartementet. En naturlig följd av att det sammanslagna Integrations- och jämställdhetsdepartementet nu avvecklas och att integrationspolitiken fokuserar på arbetslinjen.

Folkpartistiska frågor och ansvarsområden blir, skola och utbildning,  Europa, demokratifrågor, integration, jämställdhet, passar perfekt!

Grattis Jan Björklund, Nyamko Sebuni, Birgitta Ohlsson och Erik Ullenhag – och jättemycket lycka till!

Annons

2 reaktioner på ”Superstolt folkpartist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s