Mona Sahlin

 Fil:Suffrage parade-New York City-May 6 1912.jpg

Bildkälla Wikipedia sökord Feminism

Feministen i mig funderar, handlar kritiken av Mona Sahlin om kön? Handlar påhoppen på Mona Sahlin om att hon ej är statsmannalik?  I  mina ( i och för sig liberala) ögon gör hon ett utmärkt jobb med att föra ut sitt partis politik. Hon är klassisk socialdemokrat och har dragit sitt parti ett par snäpp till vänster vilket jag tror har både med samarbetet med Lars Ohly och hennes egen ideologiska hemvist att göra.  Jag hoppas att svenska folket röstar för förändring och utveckling och en liberal marknadsekonomi och en socialliberal hålllning i välfördspolitiken och inte emot en kvinlig regeringschef.

Jag rekommederar er att läsa Birgitta Ohlsson inlägg i den ständiga RUT-debatten eller dubbelmoralsdebatten som det kanske ska heta, angående euro-orphans och RUT. Frågan är ska vi även avskaffa byggföretagens möjlighet att anställa polska pappor via ROT?
Är det bättre att vara i arbetslöshet i sitt eget land än att få tillgång till en vit arbetsmarknad med pension och trygghetsavtal? Ska vi stoppa svenskar som jobbar inom vården i Norge och tjänar betydligt …bättre?
Rekommenderar att läsa DN:s ledare signerat Richard Swartz ”Svensk Dubbelmoral”

Jag gillade verkligen Jan Björklunds reflektion över Lars Ohlys utspel om sänka skatterna för utländska fotbollsproffs. Lars Ohly hade diskuterat fotboll med Björklund och sagt att DIF behöver förstärkning och ett av problemen var att locka utländska fotbllsproffs med det svenska skattetrycket (skattetryck i Sverige idag 55 % med rödgrönas förslag en ökning till 59 %).

Så klassisk vänster politik, ok att vinna på travet, eller tjäna pengar på sport men ej arbete. Läste i tidningen idag att överläkaren Jörgen( som medverkande i utfrågning av Fredrik Reinfeldt i valagenda SVT) var en del av Socialdemokraternas valkampanj. Fult eller smart? Kanske lite av varje. Ingen kunde tycka annat än att det är heltokigt att en överläkare skulle jobba på Samhall heltid istället för som läkare 75 % och sjukskriven på 25 %. Läkaren Jörgen blev förlamad i sin arm efter en stroke, användes som ett exempel på den grymma sjukförsäkrings reglerna som innebär att endast sjuka ska vara sjukskrivna. Kanske ska man se över möjligheten för ersättningar, och nivåer, men något var dags att göra mot den skenande sjukförsäkringen.

Det låter i bland på socialdemokraterna som Alliansen inte vill ha någon offentlig sektor och välfärd. Det vill vi, tro mig. Med det måste finnas tillväxt att finasiera den med.

Kan inte bygga luftslott att bedriva välfärd i.

Feministiska liberala och alldeles vanliga kära opolitiska hälsningar!

Amie

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s