Myter om offentlig sektor

Varför ljuger Mona Sahlin om vårdval Stockholm? Eller är hon okunnig? Eller är hon så präglad av ideologiska filter så verklighetens statistik inte bryter igenom?   Analyserna från bland annat Karolinska Institutets Folkhälsoakademi visar att människor med störst vårdbehov har dragit störst nytta av den ökade tillgängligheten som vårdval Stockholm har lett till, och läkarbesöken ökar allra mest i socioekonomiskt svaga områden. För första gången görs nu fler husläkarbesök där än i rikare områden – år 2006 var det tvärtom.

Vi har i praktiken en vård utan väntan – och vårdgarantin för alla medicinska insatser ska självklart gälla även missbrukare. Nya deltagare i metadonprogrammet får plats inom en vecka. Läs mer på Birgitta Rydbergs blogg. Birgitta är  landstingsråd och gruppledare för Folkpartiet Liberalerna i Stockholms läns landsting, och jobbat med missbruksvård i Stockholms Läns Landsting.

Men från rödgröna sidan så fortsätter man att hamra in att det är panik och nedragningar i vården i Stockholm. Jag hör människor som ondgör sig över vårdsituationen i Stockholm i ett läge där det aldrig har varit lättare för medborgarare att komma i åtnjutande av den! Vi har mottagningar som håller öppet till 22 sju kvällar i veckan. Man kan träffa en distriktsläkare samma dag eller någon dag efter.

Min granne skulle röntga knäet och tog med sig en bok och skaffade barnvakt till barne eftersom hon var säker på att det skulle ta hela dagen i anspråk. Förvånad berättade hon för mig hur det hela var över på en kvart.. Hon hann aldrig slå upp boken!

Trevlig fredagkväll och var rädda om varandra!

Annons

En reaktion på ”Myter om offentlig sektor

  1. Pingback: Sahlins lögn om vårdvalet | Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s