Rinkebyakademin har brunnit

Rinkebyakademin har brunnit efter två dygns oroligheter i Rinkeby. Rinkebyakademins vision är  att stärka ungdomars framtidsutsikter genom att minska avståndet mellan skola och arbetsliv, mellan elever och arbetstagare eller företagare. Detta gör man genom att erbjuda barn och ungdomar i Rinkeby med närområde, mentorskap och ämnesfördjupning.

Mentorskapsprogrammet skall guida ungdomar in i vuxenvärldens arbetsplatser och lära de dem sociala koder, regler och sociala färdigheter de behöver i framtiden som arbetstagare och eller arbetsgivare. Akademin erbjuder ämnesfördjupning för elever, till exempel gymnasiekurser till grundskoleungdomar. Genom att ge en fördjupad insikt om arbetslivets villkor och krav vill man öka studiemotivation hos skolungdomar.

Skolan har brunnit….

Kanske blev branden till av en olycklig slump… men vad står dessa skolbränder för? Det skulle vara intressant om någon kunde forska eller fördjupa sig i fenomenet.

Tobias Billström föreslår i DN idag den 9 juni att asylsökande ska få arbeta från första dagen i Sverige. Helt rätt. Utanförskapet måste stoppas. Skrämmande att det idag finns familjer där barnen inte har sett någon förälder arbeta, familjeförsörjningen helt beroende av bidrag. Cementerat utanförskap. Vi måste bli bättre på att ta tillvara kompetens som redan finns i Sverige samt att öppna upp för arbetskraftsinvandring. Idag är statistiken deprimerande, det har tagit sju till åtta år för flyktingar, asylsökande och skyddsbehövande att etablera sig på arbetsmarknaden. 

Ordförande för Rinkebyakademin Stavros Louca säger att han tänker bygga upp Akademin igen och tills dess tänker de hålla till i tält. Helt fantastiskt, jag känner varm beundran inför hans engagemang.

Man får tre chanser i livet: familj, skola och arbete. Alla borde få minst en av dessa…

Önskar 

Amie

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s