Eurovision och liberalism

Musik och politik tycker jag mycket om, och idag fastnade jag på Spotify. En hel värld av musik att bara sjunka in i! Jag ska försöka lägga ut lite favoritlistor på min blogg så kan ni lyssna samtidigt som ni läser.

Nåja en dos politik…

Allmän arbetslöshetsförsäkring – klassisk socialliberalism. Jag har skrivit om detta förut, hur viktigt det är att införa, som ett led i en socialpolitik utan socialism.

Facklig kamp ska handla om att driva löne-och arbetsmiljöfrågor. På femtiotalet skötte de fackliga föreningarna sjukförsäkringen som nu ligger hos försäkringskassan. Dags att ta steget fullt ut med en allmän arbetslöshetsförsäkring.

En eloge till Lotta Edholm som står upp för att behålla ”taken” inom barnomsorg inom Stockholm, vilket är alldeles korrekt, små barn orkar inte relatera till hur många barn som helst, skapar stress och ökar risk för infektioner. Små barn behöver uppmärksamhet och skötsel på ett sätt som kräver personligt engagemang. Ett barn måste bli sedd och talat med för att få självkänsla och bra språkutveckling

Heja Lotta Edholm!

Missförstå mig inte jag är helt för fri konkurrens inom barn- och äldreomsorg.

Men lagarna runt omkring för att skydda barn och äldre i omsorg är politiker och tjänstemännens uppdrag. Alla brukare, oavsett privat eller offentlig verksamhet, är värd det bästa.

På tal om privata alternativ så finns det planer att bygga eventuellt två nya BB i Stockholm. Positiv befolkningstillväxt i Stockholm med omnejd vilket är glädjande.

Jag tror att de nya förlossningsklinikerna kommer att tillföra regionen en trygghet så att inte fler blivande mammor behöver åka till Södertälje(från Värmdö, först var det Västerås som gällde så Södertälje var ok) i panik med förlossning smärtor som jag fick göra en solig sommar dag i juli 2002(det gick bra vi hann fram och slapp broöppning!)

Folkpartiet har tidigare lagt förslag om ny förlossningsklinik vid S:t Görans sjukhus (sjukhuset/Capio bestämmer själv om de vill söka auktorisation och starta, men FP skulle välkomna det och menar att landstinget som fastighetsägare ska medverka till lokallösningen)

Nu har även Praktikertjänst konkretiserat sina planer för nytt BB vid Sophiahemmet. Vilket jag också välkomnar. Stockholmsregionen växer, det finns definitivt behov av och plats för två nya förlossningskliniker de närmaste åren.

Kolla vidare på Birgitta Rydbergs länk.

Birgitta bloggar om de nya planerna här:
http://birgittarydberg.wordpress.com/2010/05/29/valkomna-bb-planer-vid-sophiahemmet/

Hon har tidigare bloggat om S:t Görans förlossningsplaner och vårt FP-förslag här:

http://birgittarydberg.wordpress.com/2010/05/11/stockholm-behover-en-ny-forlossningsklinik/

Tillbaka till musiken. Ikväll ryser och myser jag som europé när jag sitter framför TV apparaten.

Jag njuter när gamla fiender som Kroatien och Serbien röstar på varandra, alla europeiska länders förbrödring i kitsch, schlager och glitter.

I år håller jag på Tyskland!

Amie

Annons

4 reaktioner på ”Eurovision och liberalism

  1. Pingback: Välkomna BB-planer vid Sophiahemmet « Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

  2. Pingback: Stockholm behöver en ny förlossningsklinik « Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

  3. Instämmer och nickar ivrigt under genomläsning. Men jag kan inte sluta att undra över varför behövs fyra borgerliga partier i Sverige när vi har en sådan välfungerande Allians?

    • Om alla gick med i FP så inga problem! Men allvarligt, det finns skiljelinjer, KD kristna ideologiska rot. Centern skiljer sig med sina prioriteringar och en valkår förankrad i mindre orter och landsbygd. Det är bra med ett borgerligt miljöparti. Vad skiljer FP från moderaterna? Syn på välfärd, socialpolitik, tidigare jämställdhet men där sker ett närmande. Jag upplever att FP driver på om skolpolitik och socialapolitik på ett sätt som inte moderaterna gör. Moderaterna fokus ligger på att sänka skatterna, mycket. Folkpartiet har ett internationellt engagemang och tydlighet i EU och Nato.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s