Bråkig Björklund tänker rätt!

Varför ska man rösta på folkpartiet? Jag ska ge er anledningar, hela vägen fram till valet. Folkpartiet är mångas val nummer två som parti, vilket är trevligt, men ingen tvåa vinner. Jag tror att det handlar om Folkpartiets problem att få ut sitt budskap. Folkpartiet måste också lyckas profilera sig i alliansen men också driva och vara sin egen politik trogen för att kunna få röster och stöd!
Jag är trött på att vänstern får epitetet god och högern ond.
Jag är demokrat, socialliberal, folkpartist.
Jag tror på människor före system – endast människan är människans hopp (citat Kristina Lugn).
Jag är feminist och kapitalist – jag tror att fri företagsamhet och kvinnligt entrepenörskap kan skapa ökad jämställdhet mellan könen.
Jag tror att vi aldrig löser miljöproblem utan ekonomisk tillväxt – jag är övertygad om att liberala samhällen föder framtidens miljötekniska innovationer.

Spräcker Björklund alliansen med sitt utspel om allmän arbetslöshetsförsäkring? Nej, jag tror att det är rätt att lyfta fram de socialliberala värdena i FP och jag hoppas att de övriga partierna i Alliansen stödjer förslaget.
Folkpartiet har länge arbetat för en allmän arbetslöshetsförsäkring, mer lik en socialförsäkring. En sådan försäkring som inkluderar alla har klara fördelar eftersom ingen faller utanför och avgifterna kan hållas lägre när alla bidrar. Idag står ca en miljon arbetande personer utan inkomstrelaterat skydd vid arbetslöshet vilket leder till sårbarhet för enskilda individer och familjer.

En allmän arbetslöshetsförsäkring skulle öka individens trygghet. Vår arbetsmarknad är föränderlig och en del av en global världsekonomi vilket innebär att det sker strukturomvandlingar på arbetsmarknaden. Idag finansieras två tredjedelar av arbetslöshetsförsäkring av skattemedel men endast de anslutna kan ta del av den.

Amie

PS: Vem är jag som är ansvarig för denna blogg? Punkaren som blev folkpartist. Gymnasieläraren som vill jobba för att vi ska få världens bästa skola, för alla. Världsmedborgare obekväm med klassetiketter.  Trebarnsmamman som tror att socialliberalism har mer att ge våra barn än socialism!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s