Hej, jag heter Amie Kronblad, och

 är socialliberal och står på valbar plats i  min kommun (10 plats) och landstingfullmäktige region ost(13) för Folkpartiet. Jag är glad och känner mig stolt att få representera Folkpartiet.

Jag tror att nästan alla är folkpartister vi har bara inte riktigt nått fram hela vägen…

Jag har en blogg till där jag utvecklar (öpnnade den för en månad sedan) mina tankar och driver min personvalskampanj som jag kör både på kommun och landstingsnivå. Titta gärna in www.socialliberalism.blogg.se

Jag skrev på min först blogg att jag kommer ge er anledningar att rösta på FP enda fram till valet men jag kommer också att ge er anledningar att rösta på mig.

En av tre frågor som jag driver i Landstinget är:

Ungdomspsykiatri – jag är gymnasielärare (undervisar bland annat i psykologi) och har haft det stora privilegiet att jobba nära ungdomar hela mitt liv.

Jag vill att man fokusera på ungdomars och unga vuxna och deras psykiska hälsa och prioritera denna grupp. Enligt Barnombudsmannen har psykiska besvär och att känna sig nere ökat bland barn sedan mitten av 1980-talet. Det handlar om att se stödja ungdomar möta dem som individ men att ha kunskaper om ungdomar och unga vuxnas situation i samhället.

Jag har gjort ett studiebesök på Stockholms Centrum för Ätstörningar, på Wollmar Yxskullsgatan på söder är Nordens största specialicerade ätstörnings- klinik. Centrumet tar emot patienter i alla åldrar som kommer på remiss eller som söker själva. Deras behandlingsmodell bygger på att behandla både kroppen och själen. Att denna grupp har ett eget centrum där man behandlar och diagnostiserar både utifrån ett medicinskt och psykiskt perspektiv och invidanpassar behandling känns som ett stort steg framåt för dessa patienter som förut ofta hamnade emellan medicin och psykiatri och emellan barn och vuxna. Dödsiffrorna för anorexia har sjunkit från 2% till ca 0,05% (Anna-Maria af Sandeberg Verksamhetschef och Överläkare SÄC)

Folkpartiet har gjort en ekonomisk satsning på barn- och ungdomspsykiatrin för att förbättra kvaliteten och ge barn och ungdomar hjälp snabbare. Det är viktigt att snabbt hjälpa barn och ungdomar med psykisk ohälsa innan barnen eller ungdomen får en identitet som bygger på sjukdomsbilden. Under tonåren utvecklas vuxenidentiteten och det är viktigt att inte få en stämpling som anorektiker, borderline, aspberger osv. Utan att den friska delen i människan får hjälp att växa och komma till uttryck för att ungdomen inte ska bli ett med sin sjukdom.

Privata alternativ inom sjukvård kan många gånger ha oortodoxa lösningar och mer flexibla angreppsätt på (egentligen alla) psykiska sjukdomar.

Barn och ungdomar faller ofta emellan stolar mellan vuxen och barnpsykiatri. Privata alternativ möter behovet på ett mer indivianpassat sätt – som fallet ovan.

Ni kommer få nya anledningar….häng kvar.

Förresten, varför är jag socialliberal?

Jag är socialliberal för jag har inget emot rikedom, endast fattigdom!
Jag är socialliberal för jag är för en aktiv socialpolitik och skolpolitik!
Jag är för en politik som ser hela människor och att människolivet är en resa som kan innehålla arbetslöshet, utanförskap, nyföretagande, föräldrarskap och ålderdom i livets olika skeenden.
Jag är folkpartist för att vårt parti ser till hela människan och livets olika skiften och möter dessa med en genomtänkt politik för alla oavsett bakgrund, kön och plånbok. 
Jag är för alliansen därför det måste löna sig att arbeta för individen och samhället.
Jag är för alliansen för där finns den mest realistiska politiken för att kunna skapa ett miljövänligt samhälle utan socialism.
Jag är för alliansen därför att socialismen har präglat vårt tänkande och begränsat vår syn på oss själva och världen alldeles för länge…

Amie

  • u
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s